Završena letačka obuka pripadnika HRZ i PZO-a u inozemstvu

Pripadnici Hrvatskog ranog zrakoplovstva i protuzračne obrane(HRZ i PZO-a) tijekom protekla dva tjedna uspješno su završili obuku na simulatorima letenja u Republici Makedoniji i Republici Češkoj.

U Ostravi  u Republici Češkoj održao se prvi dio Međunarodnog tečaja za obuku zrakoplovnih savjetničkih timova „AAT PTC 10“ (Air Advisory Team Pre-deployment Training Course) na kojem su sudjelovali pripadnici Eskadrile višenamjenskih helikoptera  91. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a (EVH zb HRZ i PZO-a) pod vodstvom voditelja tečaja bojnika Andreasa Duvnjaka. U obuci sudjeluju i pripadnici iz Republike Mađarske i Republike Češke, a drugi dio obuke „AAT PTC 10“ provodit  će se u Zadru na helikopterima Mi-171 Sh.

U Centru za obuku pilota u Skopju u Republici Makedoniji devet pripadnika HRZ i PZO-a sudjelovalo je na letačkoj obuci na simulatoru za helikopter Mi-17. Helikopterske posade HRZ-a i PZO-a u sklopu ove obuke uvježbavale su postupke u izvanrednim situacijama (Emergency Procedures program).



Vijesti