Završene pripreme 17. kontingenta za misiju KFOR na Kosovu

U organizaciji 93. zrakoplovne baze i Središta za obuku HRZ i PZO "Rudolf Perešin" u vojarni Zemunik u petak, 3. listopada 2014., završila je preduputna obuka 17. hrvatskog kontingenta za mirovnu misiju KFOR na Kosovu.

Tijekom priprema pripadnici 17. HRVCON-a, između ostalog, proveli su i bojno gađanje na strelištu u Lisičiću kod Benkovca, te su kroz teorijska predavanja upoznati s područjima obuke koji će im neposredno koristiti u provedbi misije na Kosovu.

Zapovjednik kontingenta bojnik Stjepan Stepić istaknuo je kako je preduvjet uspješnosti svake misije dobra i kvalitetna priprema. "U Zemuniku smo kroz dva tjedna radili odlično kao cijeli tim te nam još slijedi zaključno ocjenjivanje spremnosti kandidata kako bismo u potpunosti bili spremni za upućivanje u područje operacije", rekao je Stepić.

Temeljna zadaća hrvatskog kontingenta u operaciji KFOR, koji je razmješten na području kampa Bondsteel u Ferizaju/Uroševcu, je prijevoz snaga KFOR-a, tereta i VIP osoba, a pod izravnim je zapovijedanjem zapovjednika operacije.

Posebnost ove misije je u tome što HRZ i PZO, osim ljudstva, sudjeluje i s tehnikom kroz angažman dva helikoptera Mi-171 Sh.



Vijesti