Provedena taktička vježba s bojevim gađanjem u sklopu UDAR-a 2014

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, danas, 22. rujna 2014. godine, održana je taktička vježba s bojevim gađanjem Bojne grupe mehaniziranog pješaštva, u sklopu vojne vježbe "UDAR 2014".

Bojna grupa mehaniziranog pješaštva sastavljena je od postrojbi Gardijske motorizirane brigade (GMTBR) Hrvatske kopnene vojske, Vojno-obavještajne bojne te drugih mješovitih sastavnica.

U ovoj taktičkoj vježbi potporu iz zraka davala su dva američka aviona F-16 iz zračne baze u talijanskom Avianu, s kojom Oružane snage RH redovno surađuju na ovakvim vježbama.

 „Cilj današnje vježbe bila je demonstracija dosegnute razine obučenosti i uvježbanosti svih sastavnica te borbene grupe. Inače, grupa se već godinu dana nalazi u ciklusu obuke, a kruna jednogodišnje obuke bila je upravo ova današnja vježba“, izjavio je direktor vježbe „UDAR 2014“, brigadir Tihomir Kundid. Prema daljnjem planu, 24., 25. i 26. rujna 2014. očekuje se ocjenjivanje bojne grupe u sklopu vježbe na zemljištu „UDAR 2014“.

Provedbi taktičke vježbe nazočili su i zamjenik i izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH viceadmiral Ante Urlić i zapovjednik HKoV-a, general pukovnik Dragutin Repinc, koji su vježbu ocjenili visokim ocjenama.



Vijesti