U Osijeku održana Metodsko pokazna vježba "Mobilizacija pješačke bojne"

U vojarni "Vrbik" u Osijeku je danas, 11. rujna 2014. provedena metodsko pokazna vježba "Mobilizacija pješačke bojne", u kojoj su sudjelovali pripadnici Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan" (ZOD "F.K.F."), Gardijske oklopno-mehanizirane brigade (GMBR) te Vojne policije (VP).

Cilj vježbe je uvježbavanje i praktični prikaz radnji i postupaka zapovjedništva pričuvne bojne i svih provoditelja mobilizacije u postupku ustrojavanja ratne postrojbe.

Vježbi su prisustvovali zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Dragutin Repinc,  general bojnik Mate Ostović, brigadni general Mladen Fuzul sa suradnicima te predstavnici Ministarstva obrane i područnih odjela za poslove obrane s područja Osijeka, Zagreba i Dubrovnika.

Zapovjednik ZOD "F.K.F." brigadni general Blaž Beretin  goste je upoznao s postupkom planiranja i provedbe vježbe, te izazovima s kojima se Tim za planiranje i provedbu vježbe susretao tijekom uvježbavanja.

General Repinc izrazio je zadovoljstvo viđenim te čestitao svim sudionicima na profesionalno pripremljenoj i provedenoj Metodsko pokaznoj vježbi, koja je zorno prikazala radnje i postupke u tijeku prihvata vojnih obveznika i Materijalno tehničkih sredstava iz popisa.



Vijesti