Uvježbavanje Eskadrile borbenih aviona u bazi Zemunik

Eskadrila borbenih aviona 91. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) danas 11. studenoga 2015., započela je, sukladno Godišnjem planu obuke borbenih pilota HRZ i PZO, u vojarni Zemunik letačke aktivnosti avionima MiG-21.

Riječ je o uvježbavanju koje uključuje i borbenu obuku, a potporu u provedbi ove aktivnosti pružaju matične zrakoplovne postrojbe u Zemuniku.

Zapovjednik Eskadrile borbenih aviona, pukovnik Željko Ninić istaknuo je kako će MiG-ovi biti stacionirani u bazi Zemunik u naredna četiri tjedna. „Nakon prebaziranja dijela tehnike, letačkog i zrakoplovno-tehničkog osoblja započeli smo i s prvim letovima.

Radi se o obučnim aktivnostima eskadrile sa segmentom borbene obuke. Važno je napomenuti kako se sve aktivnosti provode izvan dometa naseljenih područja i uz poštivanje svih zakonskih i sigurnosnih procedura tako da naš boravak u bazi u Zemuniku i planirana uvježbavanja stanovnici Zadra i okružja praktički neće niti osjetiti“, istaknuo je pukovnik Ninić.





Vijesti