Kinesko vojno izaslanstvo u posjetu Republici Hrvatskoj

Pomoćnik ministra obrane Nikola Brzica i direktor Glavnog stožera kontraadmiral Robert Hranj sastali su se u srijedu, 29. lipnja 2016. s visokim kineskim vojnim izaslanstvom predvođenim general-pukovnikom Cui Changjunom, pomoćnikom direktora za politička pitanja Središnje vojne komisije NR Kine.

Pomoćnik minstra za obrambenu politiku Nikola Brzica posebno je naglasio kako Republika Hrvatska kao članica UN-a, NATO-a i Europske unije aktivno sudjeluje u izgradnji globalnog mira i sigurnosti te je posvećena razvoju partnerskih odnosa i suradnje s državama s kojima dijeli iste vrijednosti i interese. Na sastanku su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja, te je zaključeno da postoji prostor za intenziviranje suradnje i na obrambenom i na gospodarskom planu.

Kinesko izaslanstvo posjetilo je i Hrvatsko vojno učilište "Dr. Franjo Tuđman", gdje su imali prigodu upoznati se s povjesnicom, ustrojem, zadaćama, studijskim programima i općenito vojnoj izobrazbi na HVU, te o životu i radu kadeta.



Vijesti