HRZ i PZO na Zrakoplovnom danu u Velikoj Gorici – AIRVG2017

U Velikoj Gorici je u subotu, 13. svibnja 2017. održana manifestacija pod nazivom  Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici na kojoj je sudjelovalo i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana. 

Na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra okupili su se izlagači i poslovni subjektu vezani za zrakoplovstvo i Grad Veliku Goricu, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo i protuzračna obrana izložilo je borbeni zrakoplov MiG-21 te helikoptere Mi-171Sh i Mi-8. U letačkom programu sudjelovalo je 20-tak zrakoplova, među kojima i borbeni avion MiG-21-legendarna "kockica" - te višenamjenski helikopter Mi-171 Sh. Također, na oduševljenje mnogobrojne publike piloti Akrobatske grupe "Krila Oluje" izveli su, zatvarajući manifestaciju, svoj novi letački program za sezonu 2017 u trajanju od 25 minuta.

Posjetitelji su imali prigodu isprobati i simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, te se na promidžbenom štandu upoznati i s mogućnostima ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici za cilj ima promociju zrakoplovstva i Velike Gorice kao „Grada zrakoplovstva“. Upravo pod tim nazivom od 2016. godine provodi se projekt brandiranja Velike Gorice kao Grada zrakoplovstva, kada je u sklopu projekta potpisana  i "Povelja  prijateljstva" Grada  i subjekata iz zrakoplovnih djelatnosti koji djeluju na području Velike Gorice. Tako su se na AIRVG2017, uz HRZ i PZO, predstavili i ostali potpisnici "Povelje prijateljstva" –  Međunarodna zračna luka Zagreb, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, Zračna luka Zagreb, Zrakoplovno-tehnički centar Velika Gorica, Croatia Airlines, Trade Air, Zrakoplovno-tehnička škola "Rudolf Perešin", Veleučilište Velika Gorica, Aeroklub Velika Gorica i Turistička zajednica Velike Gorice. Želja je organizatora da AIRVG postane tradicionalna manifestacija.



Vijesti