Gađanje Topničko raketne bojne gombr-e

Na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" na Slunju od 2. do 4. svibnja 2012. održano je gađanje Topničko raketne bojne Gardijsko oklopno mehanizirane brigade (gombr) HKoV-a.



Gađanje je proveo Haubički vod iz sastava Haubičke bitnice Topničko raketne bojne gombr-e, gađajući iz četiri haubice 122 mm D-30 na ciljeve koji su bili udaljeni 9500 - 11000 metara. Zapovjednik gađanja bio je zapovjednik Haubičke bitnice, satnik Josip Jolić.

Provedba topničko-bojnog gađanja voda iz sastava Haubičke bitnice glavni je obučni događaj za tu postrojbu u ovoj godini, a dobri rezultati TBG-a pokazuju kako je postrojba ostvarila traženu razinu uvježbanosti prema postavljenim NATO standardima i Ciljevima snaga.

Ističući svoje zadovoljstvo uspješno provedenim gađanjem, zapovjednik Topničko raketne bojne pukovnik Damir Glavačević, rekao je kako je u ovoj vježbi, po prvi puta, uvedeno taktičko-operativno središte čija zadaća je, u skladu s Ciljevima snaga, da prikuplja sve podatke s bojišta, numerira ih, određuje prioritete te određuje koje zadaće će odrađivati koja od vatrenih jedinica. Također, naglasio je kako su sve procedure provođene na engleskom jeziku i usklađene s NATO standardima.

Zapovjednik gađanja, satnik Josip Jolić, istakao je zadovoljstvo točnim i efikasnim pogotcima kao i visokom profesionalnošću svih sudionika u vježbi.

 



Vijesti