Sastanak Multinacionalne savjetodavne skupine RACVIAC-a

U Centru za sigurnosnu suradnju – RACVIAC u Rakitju, 21. travnja 2015. godine održan je 33. sastanak Multinacionalne savjetodavne skupine (Multinational Advisory Group – MAG), upravnog tijela Centra, pod predsjedanjem Republike Hrvatske, na kojem je za novog direktora RACVIAC-a izabran turski kandidat, veleposlanik Haydar Berk.

Veleposlanik Berk tijekom bogate diplomatske karijere, osim obnašanja visokih dužnosti u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Turske, bio je i konzul u turskom veleposlanstvu u SAD-u, a potom i SR Njemačkoj. Također, bio je veleposlanik u Bugarskoj, a u periodu od 2009. do 2013. godine obnašao je dužnost stalnog predstavnika Republike Turske pri NATO-u. Trenutno predsjedava tzv. Nezavisnim tijelom za raspuštanje, koje u okviru filipinskog mirovnog procesa nadzire raspuštanje i razoružanje muslimanskih pobunjenika u toj pretežno katoličkoj zemlji.

Na sastanku je prihvaćena Strategija RACVIAC-a za razdoblje 2015. - 2020. godine u kojoj su prepoznate brojne prijetnje sigurnosti, te su definirane smjernice kvalitetnog suprotstavljanja suvremenim izazovima.



Vijesti