Američki razarač "Mitscher" u posjetu HRM-u i gradu Splitu

Razarač USS MITSCHER (DDG 57) VI. Flote Ratne mornarice SAD-a uplovio je u splitsku luku Lora danas, 12. travnja 2015., gdje će u sklopu posjeta Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu boraviti do 15. travnja.

Tijekom posjeta američkog razarača,u sklopu aktivnosti bilateralne vojne suradnje HRM-a i OS SAD-a, planirane su zajedničke obučne aktivnosti posade broda i pripadnika HRM-a, te zajednička vježba na moru - PASSEX.

Posada broji 256 članova, a zapovjednik broda je kapetan bojnog broda Frank Brandon.

Razarač USS MITSCHER (DDG 57) u operativnojje službi američke Ratne mornarice od 1994. godine. Riječ je o razaraču klase Arleigh Burke istisnine 8558 tona, dužine 154 metara, širine 20 metara te gaza 11 metara. Brzina koju brod postiže je 31+ čvorova.

USS Mitscher (DDG-57) drugi je ratni brod Ratne mornarice SAD-a koji je dobio ime u čast admirala Marca A. Mitschera (1887-1947), zapovjednika radne skupine nosača zrakoplova iz II svjetskog rata. Od 1994., kada je prebačen u matičnu luku u Norfolku, Virginia, pozicioniran je za djelovanje u području Sredozemnog mora, Perzijskog zaljeva, Južne Amerike, te sudjelovao u vježbama na Karibima i Sjevernom Atlantiku.

 



Vijesti