Održano 16. prvenstvo pripadnica i pripadnika OS RH u krosu

Na vojnom poligonu "Gašinci" danas, 9. travnja 2015., održano je 16. prvenstvo pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u krosu.

Na prvenstvu je sudjelovalo 72 pripadnika i 7 pripadnica iz 12 ustrojbenih cjelina OS RH. Pripadnice su se natjecale na stazi dužine 5500 metara, dok su pripadnici trčali 9500 metara.

Prvo mjesto u kategoriji ekipno muški osvojila je ekipa Gardijske motorizirane brigade (GMTBR). Među natjecateljicama zlatnu medalju osvojila je natporučnica Sanja Đapić-Štriga iz GMTBR-a, a kao zlatni senior i ukupni pobjednik natjecanja je mornar Josip Barić iz HRM-a.

U kategoriji mlađi seniori prvo mjesto pripalo je vojniku Nikoli Špoljaru iz GMTBR-a, dok je najbolji veteran bio natporučnik VS Ivan Adroić iz ZzP-a.

Medalje je pobjednicima podijelio izaslanik načelnika Glavnog stožera OS RH, zapovjednik Zapovjedništva za doktrinu i obuku HKoV-a  brigadni general Blaž Beretin, koji je čestitao vojnicima i vojnikinjama na sudjelovanju. "Cilj nas zapovjednika je stalno poticati i razvijati sportske aktivnosti na svim razinama OS RH, a vi koji ste danas ovdje to ste svakako i prepoznali. Svojim primjerom podižete ukupnu razinu motoričkih sposobnosti u svojim postrojbama, ali  i OS RH u cjelini te vam na tome zahvaljujem i želim da se i u budućnosti nastavite baviti ovom plemenitom disciplinom", poručio je general Beretin nakon dodjele medalja.

Organizator natjecanja je Zapovjedništvo za obuku i doktrinu HKoV-a "Fran Krsto Frankopan", a domaćin je bila Pješačka pukovnija na VP Gašinci.



Vijesti