Posjet izaslanstva Gane HKoV-u

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske OS RH, general pukovnik Dragutin Repinc održao je u utorak, 9. rujna 2014. godine radni sastanak s izaslanstvom Gane koje je predvodio zapovjednik kopnene vojske Gane, general bojnik Richard Opoku - Adusei.

Izaslanstvo Gane posjetilo je Republiku Hrvatsku u organizaciji tvrtki Jacquard d.o.o. i Teeksko mreža d.o.o., s kojima planira potpisati ugovor o kupnji i izvozu dijelova vojne opreme.


General Repinc je izaslanstvu Gane prezentirao mogućnost suradnje u području obuke vojne policije, zrakoplovnih snaga, te obuke za specijalne postrojbe, kao što su ronjenje i ratovanje u naseljenom području. Kao primjer iznio je obuku pripadnika OS Katar za VIP osiguranje, te obuku omanskih pilota. Posebno je naglasio našu vojnu industriju gdje smo u svijetu prepoznati po nekoliko proizvoda kao što su pištolj, zaštitna kaciga i vojnička odora.


Čelnik ganske delegacije, general Opoku istaknuo je tendenciju naglog rasta ganskog gospodarstva i ulaganja u obrambeni sektor. Dodao je kako su zainteresirani za mogućnost razmjene znanja na području visokotehnoloških proizvoda, kao i za suradnju u području obuke.



Vijesti