Zahvala posadi helikoptera za spašavanje devetogodišnjaka

Eskadrilu transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama u petak, 5. rujna 2014., posjetila je obitelj Butorac iz Splita.

Riječ je o obitelji Butorac, koja je izrazila želju zahvaliti posadi i liječničkom timu koji su sudjelovali u hitnom medicinskom letu i spašavanju njihovog devetogodišnjeg sina, nakon što ga je 13. kolovoza 2014., na Hvaru ugrizao poskok.
Prisjećajući se akcije spašavanja dječaka, kapetan posade bojnik Stjepan Stepić je naglasio kako je spašavanje bilo izuzetno zahtjevno te da su na Firule stigli za manje od deset minuta unatoč iznimno jakom vjetru. „Sretan sam što je spašavanju dječaka pridonijela i moja posada, a zahvala obitelji je najljepši dar svima nama koji kroz hitne medicinske letove spašavamo ljudske živote“, rekao je bojnik Stepić.
Izražavajući zahvalu posadi helikoptera, obitelj Butorac je istaknula kako su došli među divne ljude, ljude velikog srca i plemenitosti. „Hvala vam na ukazanoj pomoći našem sinu, vi ste ponos svih nas“, rekla su roditelji spašenog dječaka.

Uz bojnika Stepića, posadu helikoptera su činili i kopilot natporučnik Sebastijan Trepšić, te tehničari letači stožerni narednik Velimir Bešić i narednik Zdenko Kaćanić, dok je dežurni liječnički tim u helikopteru iz Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije bio u sastavu doktora Nikice Tole i medicinskog tehničara Joška Bilića.

]                          



Vijesti