Načelnik GS OS RH u službenom posjetu Republici Makedoniji

Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Drago Lovrić sa suradnicima boravi od srijede, 14. listopada 2015., u trodnevnom službenom i radnom posjetu Republici Makedoniji.

Tijekom posjeta general Lovrić se sastao sa zamjenikom ministra obrane Republike Makedonije Ilmijem Selamijem i suradnicima, a na sastanku su izaslanstva razmijenila mišljenja o sigurnosnoj situaciji u regiji i mogućnostima jačanja obrambene suradnje.

Nakon sastanka u Ministarstvu obrane uslijedili su stožerni razgovori izaslanstva OS RH s makedonskim kolegama. Makedonsko izaslanstvo predvodio je načelnik Glavnog stožera Armije Makedonije Metodija Veličkovski.
Razgovaralo se također o sigurnosnoj situaciji u regiji, sudjelovanju u operacijama potpore miru, o mogućnostima jačanja bilateralne vojne suradnje kao i o suradnji unutar regionalne incijative A-5.

Hrvatsko izaslanstvo tijekom boravka u Makedoniji prisustvovalo je i vježbi Pukovnije za specijalne operacije i Zrakoplovne brigade Armije Republike Makedonije, a posjetilo je i obučno središte makedonskih vojnih pilota.





Vijesti