Na HVU održan seminar o upravljanju migrantskim tokovima

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" 8. i 9. lipnja 2016. održan je seminar pod nazivom "Upravljanje posljedicama: upravljanje migrantskim tokovima u jugoistočnoj Europi", u organizaciji Europskog centra za sigurnosne studije George C. Marshall.

Direktor programa Centra za središnju i jugoistočnu Europu Matthew Rhodes kao moderator događanja na samom je početku zaželio dobrodošlicu svim govornicima i sudionicima te zahvalio HVU-u na uspješnoj suradnji. S obzirom na to da Centar djeluje kroz njemačko-američko partnerstvo, na otvorenju su govorili veleposlanici SAD-a i SR Njemačke. Veleposlanica SAD-a u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes rekla je kako joj je čast sudjelovati na regionalnom simpoziju koji je, s obzirom na temu, organiziran u pravo vrijeme.

Veleposlanik SR Njemačke u Hrvatskoj Thomas E. Schultze istaknuo je kako je Centar poznat po tom da se uvijek bavi iznimno važnim problemima, poput teme simpozija, a koji se tiču i unutarnje i vanjske sigurnosti.

Načelnik Centra za obrambene i strateške studije HVU-a brigadir Jugoslav Jozić zaželio je u ime zapovjednika HVU-a general-pukovnika Slavka Barića svima dobrodošlicu, a Centru George C. Marshall zahvalio na dosadašnjoj potpori u razvoju i unapređenju Učilišta.

Veleposlanik Pjer Šimunović, predstojnik Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost, izrazio je zadovoljstvo što ima priliku prisustvovati tako važnom seminaru.

Nakon otvorenja, rasprave su nastavljene uz sudjelovanje brojnih domaćih i inozemnih sudionika, predstavnika institucija koje se na različite načine bave tim važnim pitanjem.



Vijesti