Zračne snage stavile pod nadzor požar na otoku Braču

Dva helikoptera Mi-8 MTV Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), danas, u srijedu, 9. kolovoza 2017., dodatno su upućena na požarište kod Nerežišća na otoku Braču.

 

Zahvaljujući brzoj intervenciji zračnih snaga PP NOS OS RH s ukupno četiri protupožarna aviona i helikoptera požar je stavljen pod nadzor gasitelja.

Na području Stobreča, gdje je izbio novi požar, angažirana su dva Canadira CL-415 i kod Trilja, gdje su angažirani po jedan Canadair CL-415 i Airtractor AT-802.

Požarište Palanka-Pribudić kod Gračaca još je aktivno i tamo su i dalje angažirana dva Airtractora AT-802, a u međuvremenu je jedan Airrtractor bio angažiran i na požarištu Dinara.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 182 požara (64 u Šibensko-kninskoj, 60 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1 500 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 45 200 tona vode te je prevezeno 218 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti