Predsjednik Vlade i ministar obrane u obilasku požarišta kod Krke

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević obišli su danas, u petak, 4. kolovoza 2017., opožareno područje Nacionalnog parka Krka na koje se proširio požar koji je u utorak zahvatio područje Kistanja.

Na požarište u okolici Kistanja danas je upućen i jedan zrakoplov Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH), 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, a dva Canadaira i dalje gase požar na Dinari.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 154 požara (59 u Šibensko-kninskoj, 50 u Splitsko-dalmatinskoj, 34 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1300 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 40 000 tona vode te je prevezeno 213 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti