Započela letačka obuka 21. naraštaja hrvatskih vojnih pilota

U Eskadrili aviona (EA) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a u vojarni Zemunik u utorak, 24. ožujka 2015. godine započela je temeljna letačka obuka 21. naraštaja hrvatskih vojnih pilota na avionu ZLIN-242 L.

Prvi let s nastavnicima letenja za kadete je bio informativnog karaktera, a prethodno su svi polaznici obuke uspješno završili selekcijsko letenje i program teorijske nastave na Fakultetu prometnih znanost Sveučilišta u Zagrebu.

Pod stručnim vodstvom nastavnika letenja u obuci na ZLIN-u kroz idu  a tri mjeseca kadeti će usvojiti sadržaje iz razdjela letačke obuke temeljnog i akrobatskog, navigacijskog i grupnog letenja u trajanju 56 sati naleta po kadetu.

Uz osnovne elemente u zraku te uvježbavanje svih redovitih i izvanrednih postupaka do razine potpune samostalnosti, kadeti nakon svakog razdjela pristupaju ispitnom letu čime potvrđuju spremnost nastavka složenijih faza letačke obuke.

Nakon letenja i obuke na avionu ZLIN-242 L polaznici će se, sukladno izraženim interesima, postignućima na obuci i potrebama HRZ i PZO-a, podijeliti na pilote aviona i pilote helikoptera.



Vijesti