Primopredaja dužnosti između 1. i 2. HRVCON-a u misiji Resolute Support

Primopredaja dužnosti između zapovjednika 1. i 2. hrvatskog kontingenta (HRVCON-a) u misiji Resolute Support (RSM) održana je u četvrtak, 12. ožujka 2015., u kampu Marmal u blizini grada Mazar-e Sharifa na sjeveru Afganistana.

Zapovjednik 1. hrvatskog kontingenta brigadir Slobodan Kratohvil predao je hrvatsku zastavu zapovjedniku 2. kontingenta brigadiru Stanku Paradžikoviću, te je poželio uspjeh u preuzimanju i provedbi svih zadaća u Afganistanu pripadnicima 2. kontingenta.

Zapovjednik 2. hrvatskog kontingenta brigadir Stanko Paradžiković  zahvalio je svom prethodniku na odlično odrađenoj zadaći i naglasio važnost uloge hrvatskih vojnika u misiji Resolute Support. 
”Vojničke zadaće obavljaju se u multinacionalnom okruženju uz uvažavanje nacionalnih običaja i kulture te pridržavanje svih propisanih mjera sigurnosti i zaštite”, zaključio je zapovjednik 2. hrvatskog kontingenta. 
Uz voditelje sastavnica 1. i 2. HRVCON-a, primopredaji su prisustvovali predstavnik Ministarstva vanjskih  i europskih poslova Tomislav Lendić te predstavnici partnerskih zemalja.



Vijesti