Završna koordinacijska konferencija za vježbu "UDAR 14"

U Zapovjedništvu gardijske motorizirane brigade u Kninu,  danas, 28. kolovoza 2014. održana je Završna koordinacijska konferencija za vježbu na zemljištu pod nazivom "UDAR 14".

Vježba na zemljištu „UDAR 14“ održat će se od 24. do 27. rujna 2014. na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj.
 Kroz praktičnu provedbu vježbe na zemljištu i provedbu nacionalnog ocjenjivanja deklariranih snaga prema preuzetim Ciljevima sposobnosti. Namjera vježbe je ocjenjivanje deklarirane Bojne grupe mehaniziranog pješaštva (BGMP 15) sa svim njenim elementima te satnije Vojne policije (VP) i multifunkcionalnog NBKO voda, unutar zadaća koje je nužno izvršiti, u cilju zadovoljavanja potrebnih propisanih sposobnosti deklariranih sastavnica.

Tijekom provedbe ocjenjivanja pripadnici ocjenjivanih postrojbi susrest će se sa scenarijem, koji će realistično prikazati moguće situacije u taktičkim operacijama na kopnu u koordinaciji s potpornim postrojbama i organskim oružnim sustavima te uz potporu sustava „MILES“, gdje će se ujedno provesti i funkcionalno ispitivanje novih komponenti istog.


Konferenciju je otvorio direktor same vježbe, načelnik stožera, ujedno i zamjenik zapovjednika Gardijske motorizirane brigade (GMTBR) brigadir Tihomir Kundid, koji je prezentirao dosadašnja iskustva te poduzete radnje za provedbe vježbe „UDAR 14“.
 



Vijesti