Start završnice natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2016"

Na vojnom vježbalištu "Gakovo" kod Grubišnog Polja danas je, u četvrtak 12. svibnja 2016. u 6.00 sati počeo završni dio Natjecanja za najspremnijeg pripadnika OSRH "Prvi za Hrvatsku 2016" (Best Soldier Competition).

Prvi  je sa starta od 145 natjecatelja i natjecateljica krenuo danski razvodnik Martin Klitfort koji se natječe u kategoriji pripadnika oružanih snaga savezničkih i partnerskih zemalja. Razvodnik Klitfort je jučer na kvalifikacijskom gađanju iz puške VHS- D1 postigao idealnih 40 pogodaka od 40 hitaca i tako osigurao prednost pred ostalima natjecateljima koji kreću po dvije minute kasnije za svaki promašaj na gađanju. Drugi najuspješniji bili su pripadnici OSRH narednik Krunoslav Šandor (SOD) i skupnik Ivan Milašinović (PZB) s 39 pogodaka, koji su krenuli dvije minute iza prvoplasiranog.



Da bi što uspješnije završili natjecanje, natjecatelji u sve tri kategorije "Prvi za Hrvatsku” trebaju što brže i uz primjenu vojničkih znanja, obučenosti i sposobnosti preći stazu dulju više od 40 km, pod punom opremom, te kroz zahtjevne radne i kontrolne točke.
Dolazak prvih natjecatelja na cilj u krugu Srednje škole "Bartol Kašić" u Grubišnom polju očekuje se danas u ranim poslijepodnevnim satima.



Vijesti