Sedam protupožarnih aviona gase požar kod Kistanja

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u utorak, 01. kolovoza 2017. u popodnevnim satima sudjeluju u gašenju požara kod Kistanja sa četiri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.

Zračne snage ulažu napore kako bi zaustavili širenje požara prema Nacionalnom parku “Krka” te ga stavili pod nadzor gasitelja.

Tijekom dana zračne snage bile su angažirane i na požarištu Dinara (Vještić Gora-Katića Tori) u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a ovaj požar gasila su tri Airtractora.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 142 požara (52 u Šibensko-kninskoj, 47 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 1120 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 36 200 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.



Vijesti