Nadnarednik Dušan Ivandić pobjednik "Čoje" na Sinjskoj alki

Pripadnik Oružanih snaga RH nadnarednik Dušan Ivandić, zapovjednik protupožarne desetine u vodu za potporu i osiguranje letenja u Eskadrili transportnih helikoptera 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO pobjednik je u natjecanju za "Čoju" koje se održalo u subotu 2. kolovoza 2014. u sklopu 299. Alkarskih svečanosti – Sinjska alka 2014.

Nadnarednik Ivandić alkar je od 1990. godine, a uz 'Čoju' nosi i titulu pobjednika "Bare" iz 1993. godine. Za pobjedu na ovogodišnjoj "Čoji" Ivandić je osvojio ukupno 8 punata pogodivši dva puta 'u sridu' i jednom "u dva". Zanimljivo je kako je Ivandić i natjecanju za "Baru" koje je održano u petak 1. kolovoza 2014. bio u "pripetavanju" za prvo mjesto, dok je na glavnom natjecanju alkara održanom u nedjelju 3. kolovoza prikupio 4 punta u tri održane utrke.

Nakon osvojene "Čoje" Ivandić je istaknuo kako je velika čast biti alkarom, a još je veći ponos pobijediti u jednoj od natjecateljskih utrka. "Kao dočasniku Oružanih snaga RH i dragovoljcu Domovinskog rata ovo je doista iznimno priznanje. Kao što postoji dočasnički kodeks ponašanja tako i alkari imaju svoj kodeks i pravila uzornog i časnog ponašanja. Svakoj alki prethodi uvježbavanje i priprema kako alkara tako i konja te treninzi gađanja. Posebnu zahvalu upućujem svojim zapovjednicima koji mi izlaze u susret sa mojim terminom korištenja godišnjeg odmora u vrijeme priprema za "Alku". Ponosan sam i sretan što ću svoje zadovoljstvo pobjedom na "Čoji" moći podijeliti među svojim kolegama u eskadrili u Divuljama", istaknuo je Ivandić.



Vijesti