U HRM-u i ZzP-u obilježena 19. obljetnica VRO "Oluja"

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva za potporu danas, 1. kolovoza 2014., prigodno su obilježili Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 19. obljetnicu VRO "Oluja".

Tako je u pomorskoj bazi "Lora" u Splitu održano svečano postrojavanje pripadnika HRM-a, te su zapaljene svijeće u Spomen sobi poginulim braniteljima HRM-a.

U svom obraćanju, zapovjednik HRM-a komodor Robert Hranj podsjetio je na događaje 1995. godine naglasivši povijesnu ulogu vojno-redarstvene operacije "Oluja". Operacija "Oluja" u kojoj su mnogi položili svoje živote, kao simbol pojede, treba nam svima biti vječni uzor», rekao je komodor Hranj te je čestitao svim promaknutim, pohvaljenim i nagrađenim pripadnicima HRM-a povodom 19. obljetnice VRO "Oluja".

Uručenjem činova, pohvala i nagrada pripadnici ZzP-a također su prigodno obilježili Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 19. obljetnicu vojno redarstvene operacije "Oluja".

Čestitajući promaknutim, nagrađenim i pohvaljenim djelatnicima zapovjednik ZzP-a general bojnik Mate Ostović rekao je da se Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Istaknuo je da je ovo prilika da se prisjetimo i zahvalimo braniteljima invalidima Domovinskog rata, kao i svima onima koji su svoje živote dali za suverenu Republiku Hrvatsku.



Vijesti