Poručnik bojnog broda Šimić u operaciji "ATALANTA"

U pomorskoj operaciji Europske unije "EU NAVFOR SOMALIA - ATALANTA" poručnik bojnog broda Drago Šimić od četvrtka, 31. srpnja 2014., preuzima dužnost analitičara operacije u Operativnom stožeru u Nortwoodu u Velikoj Britaniji.

Poručnik bojnog broda Šimić zamijenit će kapetana korvete Slavena Sučevića, koji je dužnost analitičara operacije obnašao od siječnja 2014. godine.

Uoči odlaska u operaciju ATALANTA, poručnika bojnog broda Šimića primio je zapovjednik Hrvatske ratne mornarice komodor Robert Hranj.

Komodor Hranj istaknuo je kako će Šimićevo znanje i iskustvo u operaciji pomoći u koordinaciji i organizaciji Hrvatskom samostalnom timu (AVPD tim) za sigurnosnu zaštitu brodova u sklopu Svjetskog programa za hranu za sudjelovanje u Operaciji "EU NAVFOR SOMALIA - ATALANTA".

Pripadnici Oružanih snaga RH sudjeluju u međunarodnoj vojnoj operaciji „EU NAVFOR SOMALIA – ATALANTA” sukladno Odluci Hrvatskog sabora od 3. travnja 2009. godine. Rotacija na dužnosti u operativnom zapovjedništvu operacije redovito se odvija dvaput godišnje, dok se ukrcaj na brodove u operaciji usklađuje bilateralnim dogovorima.



Vijesti