Hitnim medicinskim letom prevezene dvije pacijentice i dvoje djece

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovala je u srijedu, 23. i u četvrtak 24. srpnja 2014., u akcijama spašavanja i prijevoza osoba s otoka Hvara, Šolte, Korčule i Orebića do KBC-a Split.

Tijekom jučerašnjeg dana, u četvrtak, 24. srpnja 2014. posada ETH prevezla je šestogodišnjeg dječaka iz Blata s otoka Korčule do KBC-a Split.

Helikopterom Mi-8 MTV posada ETH je u srijedu, 23. srpnja 2014. uz potporu spašavatelja Hrvatske gorske službe spašavanja, na području Ivan Dolac na južnoj strani otoka Hvara, zbrinula ozlijeđenu Čehinju do koje se zbog nepristupačnog terena jedino moglo doći uz pomoć helikoptera HRZ i PZO-a.

Tijekom leta posada je dobila i dojavu za žurnim prijevozom i medicinskim zbrinjavanjem jedne pacijentice iz Grohota s otoka Šolte, te su u jednoj akciji obje pacijentice prevezene do KBC-a Split.

Nakon ovih intervencija, helikopterska posada je također prevezla iz Orebića do KBC-a Split jednogodišnje dijete iz Australije u pratnji roditelja.


Helikopterima  93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a do sada je prevezeno 246 pacijenata, dok je u akcijama potrage i spašavanja zbrinuto sedam osoba.

 



Vijesti