Na HVU održan kolegij načelnika GS OSRH

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Petar Zrinski", u petak, 13. travnja 2012. ,održan je redoviti kolegij načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, a kojemu je, osim načelnika GS OSRH, general pukovnika Drage Lovrića te zapovjednika grana OSRH i ustrojbenih cjelina GS OSRH,  nazočio i ministar obrane Ante Kotromanović.


Na kolegiju se, između ostalog, razgovaralo o godišnjim vojnim prioritetima, izvješću o statusu implementacije Ciljeva snaga, sustavu logističkog osiguranja, programu obuke pojedinaca, transformaciji Hrvatskog vojnog učilišta "Petar Zrinski" u visoko-obrazovnu i znanstveno-istraživačku ustanovu, bodovanju za promaknuća i sl.  Kolegij je otvorio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general pukovnik Drago Lovrić, koji je održao uvodno izlaganje, dok je za svaku točku dnevnog reda održano nekoliko prezentacija koje su pripremile uprave Glavnog stožera ili nadležna zapovjedništva.

Ministar obrane Ante Kotromanović u svom je izlaganju naglasio važnost racionalnijeg pristupa logističkoj potpori, ali uz nužnost ubrzavanja i pojednostavljivanja procesa nabave i održavanja. U području obuke  naglasio je važnost intenziviranja obuke pojedinaca i postrojbi, posebice na onim oblicima obuke koji imaju veze sa stvarnim, realnim uvjetima u kojima se pripadnici Oružanih snaga i postrojbe mogu naći izvršavajući svoje zadaće.



Vijesti