Završena obuka za vozače višenamjenskog vozila tipa HMMWV

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi, u vremenu od 12. ožujka do 6. travnja  2012. godine, provedena su ukupno četiri tečaja za vozače višenamjenskog vozila velike pokretljivosti tipa HMMWV M1151. Kroz četiri tjedna obuku je prošlo ukupno 63 polaznika pripadnika OS RH.

 

Tijekom obuke polaznici su osposobljeni za dnevne, noćne (upravljanje vozilom sa uređajima za noćno gledanje) cestovne, gradske i terenske uvjete vožnje,  za vožnju na prirodnim nekontroliranim  terenima te su prošli obuku na poligonu terenske vožnje na cestovnom vježbalištu "Glavica".

 

Polaznici su isto tako osposobljeni za sigurno upravljanje višenamjenskim vozilom velike pokretljivosti HMMWV M1151 u različitim terenskim i cestovnim uvjetima, za uporabu svih uređaja koji omogućavaju bolju prohodnost u svim vremenskim i zemljišnim uvjetima te su upoznati sa sigurnosnim mjerama vezanim uz korištenje vozila.

Na kraju obuke polaznicima su uručene potvrde o završetku tečaja za vozača višenamjenskog vozila velike pokretljivosti HMMWV M1151, te su isti osposobljeni za vozača lako oklopnog višenamjenskog vozila.



Vijesti