Tečaj za naučene lekcije na HVU

Na Hrvatskom vojnom učilištu „Petar Zrinski“, od 16. do 20. svibnja održava se Tečaj za stožerne časnike za naučene lekcije.Tečaj organizira Uprava za operativne poslove i obuku GS OS RH u suradnji sa stručnjacima Združenog središta za analize i naučene lekcije iz Lisabona koje djeluje u sastavu Savezničkog zapovjedništva za transformaciju.

Na tečaju sudjeluju 22 polaznika, pet instruktora iz OS RH te tri predavača iz sastava NATO-ACT. Ciljevi tečaja su obuka osoblja za upravljanje procesima u području naučenih lekcija uporabom NATO i hrvatskih alata, obuke i informacija. Direktor tečaja je brigadir Branko Bešenić a strukovni je voditelj brigadir Zvonko Brigljević.

Sustav naučenih lekcija stručna su zapažanja s obučnih događaja i operativnih djelovanja koja pokazuju što treba mijenjati da bi rezultati bili što uspješniji i vodič su za bolje usmjeravanje obuke i podizanja spremnosti i izvrsnosti snaga, te kako na najlakši i učinkovitiji način provesti zadaću po važećim standardima. Naučene lekcije propituju sva područja i funkcioniraju kao alat kontinuiranog poboljšavanja aktivnosti i postupaka.



Vijesti