Premijera Disneyevih "Aviona 2 – Nebeskih vatrogasaca" u Zemuniku

U organizaciji 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a i distributera Disneya za Hrvatsku „2i Film“ u vojarni Zemunik u srijedu 16. srpnja 2014. u kinu na otvorenom premijerno je prikazan animirani film "Avioni 2 – Nebeski vatrogasci".


Projekciji filma prethodio je program razgledavanja aviona i helikoptera baze iz Zemunika, a najviše pozornosti kod djece i ovoga puta izazivali su protupožarni avioni Canadair CL-415 i Airtractor AT-802 koji su ujedno i glavni junaci najnovijeg Disneyevog crtića.

U sinkronizaciji ovog animiranog filma sudjelovala su i trojica pilota iz Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze. Tako je satnik Igor Trošelj u scenama filma bio kontrolni toranj, natporučniku Ivanu Papku dodijeljena je uloga iznajmljivača zrakoplovnog hangara dok je satnik Danijel Kos posudio glas nekolicini likova crtanog filma.

U sklopu premijere, trojica pilota uvodno se pozdravili publiku naglasivši zadovoljstvo što se hrvatska premijera ovog filma upriličila upravo u ambijentu u kojem djeluje Protupožarna eskadrila tako da su posjetitelji mogli doživjeti prostor odakle se kreće u akcije gašenja požara i upoznati sve zanimljivosti i karakteristike kanadera i zračnih traktora HRZ i PZO-a

Predstavnica distributera 2i Film Ana Cvitaš zahvalila se Ministarstvu obrane RH i zrakoplovnoj bazi u Zemuniku za pruženu potporu u kampanji filma kojim se promovira očuvanje šuma i prirode od požara, istaknuvši kao je ovo bio jedinstveni spoj stvarnog i filmskog svijeta u kojem su glavne zvijezde piloti i protupožarni avioni i helikopteri.



Vijesti