Posjet zapovjednika Nacionalne garde Minnesote OS RH

U sklopu posjeta Republici Hrvatskoj, zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Richard C. Nash susreo se danas, 15. srpnja 2014., s načelnikom Glavnog stožera OS RH, generalom zbora Dragom Lovrićem.


Tijekom susreta je istaknuta dugogodišnja uspješna suradnja Oružanih snaga RH i Nacionalne garde Minnesote, a razgovaralo se i o mogućnosti daljnjeg razvoja zajedničke suradnje. Istaknuta je i potpora hrvatskih Oružanih snaga zemljama u regiji tijekom nedavnih poplava u Slavoniji.


Načelnik GS OS RH, general zbora General Lovrić zahvalio je na pomoći u obnovi osnovne škole u Ogulinu koja je obnovljena uz pomoć pripadnika Nacionalne garde Minnesote, a zapovjednik Nacionalne garde Minnesote, general bojnik Richard C. Nash general Nash je izrazio želju da i nadalje sudjeluju u novim humanitarnim projektima.
Također, general Nash je naglasio kako je Hrvatska primjer zemljama u regiji te da se ta suradnja i nadalje treba razvijati zajedničkom suradnjom kroz vježbe i školovanje.


Tijekom današnjeg dana, general Nash susreo se i s američkim veleposlanikom u RH, Kennethom Mertenom i vojnim izaslanikom SAD-a, brigadirom Douglasom M. Fahertyjem u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država. U sklopu posjeta OS RH, general Nash susrest će se danas i sa zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske general pukovnikom Dragutinom Repincem. 



Vijesti