Helikopterima HRZ i PZO-a prevezeno pet pacijenata

Posade Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a hitnim medicinskim letovima tijekom protekla dva dana, u srijedu, 9. srpnja i četvrtak, 10. srpnja i 2014., prevezle su pet pacijenta do KBC-a Split.


Tijekom jučerašnjeg dana, u četvrtak, 10. srpnja i 2014., posade ETH najprije su prevezle njemačku turistkinju s Hvara, a zatim su tijekom leta dobile hitan poziv za prijevozom trudnice iz Blata na Korčuli te su u jednoj akciji zbrinuli obje pacijentice. Također, u četvrtak iza ponoći posade ETH su sudjelovale u još jednoj akciji hitnog medicinskog leta u kojoj su iz mjesta Sućuraj na Hvaru u pratnji roditelja i medicinskog tima prevezle dijete iz Novog Zelanda do KBC-a Split.

U srijedu, 9. srpnja 2014., u večernjim satima posada ETH hitnim medicinskim letom prevezla je dvije ozlijeđene djevojčice iz Republike Češke iz mjesta Stari Grad na Hvaru do KBC-a Split. Djevojčice su ozlijeđene u pomorskoj nesreći te su u pratnji njihovih roditelja i stalnog medicinskog tima helikopterom Mi-8 MTV zbrinute na splitskim Firulama.

Zahtjeve za angažiranjem letačkih posada HRZ i PZO-a uputili su Županijski centri 112 Split i Dubrovnik. Tijekom ove godine helikopterima 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a do sada je prevezen 221 pacijent.



Vijesti