Lovrić i Fijala- najbolji dočasnik i vojnik mjeseca siječnja

U Glavnom stožeru Oružanih snaga Republike Hrvatske načelnik GS OSRH general pukovnik Drago Lovrić dodijelio nagrade djelatnicima OSRH koji su proglašeni najboljim dočasnikom i vojnikom za mjesec siječanj 2013.

Najbolji dočasnik, skupnik Dragan Lovrić (Flotila Hrvatske ratne mornarice) i vojnik, razvodnik Vaclav Fijala (Bojna za nuklearno-biološko-kemijsku obranu Hrvatske kopnene vojske) za najbolje su predloženi od strane prvih dočasnika svojih postrojbi uz suglasnost zapovjednika grana. Za dočasnika i vojnika mjeseca potvrdio ih je Dočasnički odbor na razini OSRH.

U obraćanju uoči dodjele priznanja, general Lovrić označio je 2013. godinu iznimno bitnom, upravo zato jer je posvećena vojnicima i dočasnicima. Na njima leži snaga OSRH, i to naročito na dočasničkom lancu potpore, koji je prepoznat i u NATO-ovim zapovjedništvima. Nagrađenima je poručio da mu je iznimno drago, da je ponosan što su tako kvalitetno odradili svoj posao i da tako trebaju nastaviti i dalje. Uz obavljanje zadaća, najbitnije je da svi vode računa o sigurnosti svojih kolega, zaključio je načelnik GS-a.

Najbolji dočasnik i vojnik nominirani su zbog naročitih rezultata u službi tijekom siječnja 2013.. Skupnik Lovrić, voditelj elektro-energetskog odjeljka na RTOP-42 Flotile HRM-a, iskazao je visoku razinu odgovornosti prema svom pozivu, a osobito tijekom prošlog mjeseca, kada je prilikom angažmana na tehničkom održavanju borbenih sustava, iskazao visoku razinu znanja i sposobnosti.

Razvodnik Vaclav Fijala se istaknuo tijekom otklanjanja posljedica velikih siječanjskih snježnih padalina, kada je neprekidno radio bez odmora  od 13. do 15. siječnja. Svojom je snalažljivošću, sposobnošću i samoinicijativom, bez obzira na tehnološke i vremenske neprilike, osigurao uvjete za nesmetan život, rad, opskrbu i boravak u vojarni "Pukovnik Milivoj Halar" u Dugom Selu.



Vijesti