Posjet kadeta OS SAD Bojni za specijalna djelovanja

Kadeti Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država, proteklog tjedna, posjetili su Bojnu za specijalna djelovanja, u sklopu "CULP programa razmjena vojnih kadeta", (Cultural Understanding and Language Proficency).

Tijekom posjeta, izaslanstvu Kadeta prezentirana je praktična demonstracija specijalnih vještina obuke na tornju, instiktivnog situacijskog gađanja, kao i taktičko – tehnički zbor u kojem su gosti mogli razgledati naoružanje i opremu kojom se koriste pripadnici BSD-a.

Također, zapovjednik BSD-a, pukovnik Dražen Ressler američkim gostima predstavio je multimedijalnu prezentaciju o ustroju, zadaćama i budućim smjernicama razvoja BSD-a, kao pristožerne postrojbe Glavnog stožera OSRH. Tom prigodom istaknuo je izvrsnu suradnju s američkim Oružanim snagama, s kojima BSD već godinama, provodeći različite aktivnosti u RH i inozemstvu, ostvaruje izvanredne rezultate.

Izaslanstvo vojnih kadeta SAD-a, u vojarni "Drgomalj" u Delnicama, obišlo je i Spomen-sobu 74 poginulih pripadnika specijalnih postrojbi Glavnog stožera OSRH i Ministarstva obrane tijekom Domovinskog rata.

 



Vijesti