Posjet veleposlanika Japana Hrvatskoj ratnoj mornarici

Veleposlanik Japana, Njegova Ekselencija Masaru Tsuji, boravio je u posjetu proteklog tjedna Hrvatskoj ratnoj mornarici, gdje ga je u petak, 19. srpnja 2013., primio zapovjednik HRM-a, komodor Robert Hranj sa suradnicima.

Tom prigodom komodor Hranj istaknuo je važnost buduće suradnje između hrvatske i japanske mornarice, te najavio skorašnji posjet broda „Kashima“ Japanskih pomorskih samoobrambenih snaga (JMSDF - Japanese Maritime Self-Defence Force) HRM-u i gradu Splitu, najavljen za početak rujna ove godine. Ove se godine obilježava dvadeseta obljetnica međusobne suradnje uspostave međusobnih diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Japana,te je komodor Hranj naglasio kako će velika obljetnica dobre i prijateljske suradnje dviju zemalja na području kulture dobiti još jednu značajnu dimenziju.

Japanski veleposlanik izrazio je zadovoljstvo što će se u okviru posjeta japanskog broda, osim razmjene vojnih znanja i iskustava, održati i zajednički koncert orkestara HRM-a i mornarice Japana, predviđen za 3. rujna u staroj gradskoj jezgri Splita.



Vijesti