Završena prisega 11. naraštaja dragovoljnih ročnika

U Središtu za temeljnu obuku Požega, u subotu, 20. srpnja 2013., održana je prisega 11. naraštaja vojnika na dragovoljnom služenju vojnog roka. Svečanu prisegu položilo je 385 dragovoljnih ročnika, među kojima je 40 žena.

Polaganju svečane prisege nazočio je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general bojnik Dragutin Repinc, ujedno i izaslanik ministra obrane RH i načelnika Glavnog stožera OS RH, kao i drugi predstavnici Oružanih snaga RH, Grada Požege i Požeško-slavonske županije, te brojnih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Tom prigodom, čestitajući dragovoljnim ročnicima na položenoj prisezi, zapovjednik HKoV-a, general bojnik Dragutin Repinc istaknuo je  kako su se ročnici prisegom zavjetovali hrvatskoj Domovini, baš kao i nebrojeni njezini branitelji u Domovinskom ratu. Dodao je, k tome, da će tijekom osmotjedne obuke usvojiti znanja, vještine i sposobnosti koje će biti temelj za one koje se odluče svoj život posvetiti vojnom pozivu.

11. naraštaj dragovoljnih ročnika, DSVR je započeo  5. srpnja 2013. godine. U deset naraštaja dragovoljnog služenja vojnog roka, dosada je program obuke završilo 2513 dragovoljnih ročnika, od čega je 2215 muškaraca i 298 žena.
]

Vijesti