Provedena vježba na zemljištu "GROM 16"

U Središtu za borbenu obuku Zapovjedništva za obuku i doktrinu (ZOD) "F.K.F." na vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" Slunj, u vremenu od 5. do 7. travnja 2016. godine provedena je druga vježba na zemljištu "Grom 16", u kojoj su sudjelovali pripadnici 2. mehanizirane bojne "Gromovi" iz Gardijske motorizirane brigade i pripadnici Oklopne bojne, Gardijske oklopno-mehanizirane brigade kao suprotna strana uz nadziratelje I motritelje iz Središta za borbenu obuku u ulozi ocjenjivača.

Direktor vježbe (EXDIR) bio je načelnik stožera – zamjenik zapovjednika Središta za borbenu obuku ZOD-a pukovnik Mario Lilić, a zapovjednik snaga na terenu bio je zapovjednik 2. mehanizirane bojne "Gromovi" bojnik Roman Kelnerić.

Vježba "Grom 16" provela se s ciljem utvrđivanja obučenosti 3. mehanizirane satnije 2. mb "Gromovi" u provedbi taktika, tehnika i procedura koje podupiru zadaću obrane.

Direktor vježbe, pukovnik Mario Lilić istaknuo je da je postrojba ispunila sve propisane standarde koji su pred nju bili postavljeni prilikom izvršavanja traženih zadaća.



Vijesti