Primopredaja dužnosti između 22. i 23. HRVCON ISAF

Ceremonija primopredaje dužnosti između zapovjednika 22. i 23. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u operaciji ISAF, održana je u subotu, 15. ožujka 2014. godine u kampu Marmal, u blizini grada Mazar-e Sharifa, na sjeveru Afganistana,.

Zapovjednik 22. HRVCON ISAF, brigadir Jozo Matković, predao je zastavu Republike Hrvatske zapovjedniku 23. HRVCON ISAF, brigadiru Miji Validžiću, uz riječi da časno i predano predstavlja Oružane snage RH u svojem mandatu.

U svojem obraćanju brigadir Matković istaknuo je kako je 22. HRVCON ostvario vrlo dobre rezultate u operaciji ISAF, uz mnogobrojne zadaće koje su uspješno odrađene zahvaljujući uloženom trudu i profesionalnom pristupu pripadnika 22. HRVCON ISAF, te je poželio uspjeh i sreću 23. HRVCON-u ISAF u provedbi budućih zadaća.

Zapovjednik 23. HRVCON-a, brigadir Mijo Validžić zahvalio  je prethodniku na profesionalno provedenoj primopredaji. Istaknuo je važnost uloge HRVCON-a u operaciji ISAF u kojoj predstavljamo Republiku Hrvatsku.

Naglasio je da su pripadnici 22. HRVCON ISAF podigli visoko ljestvicu, te je istaknuo  da će 23. HRVCON ISAF uspješno nastaviti provedbu svih postavljenih zadaća.



Vijesti