Novi eksponati u Muzeju na otvorenom vojne tehnike u 93. zb Zemunik

U 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO u vojarni Zemunik, danas, 14. ožujka 2014. započeli su pripremni radovi na uređenju i postavu aviona Thunderjet i Douglas DC-3 (Dakota) u muzej vojne tehnike na otvorenom.

Riječ je o avionima američke proizvodnje koji potječu iz 50-ih godina, 20 stoljeća. 
Nakon postava na polja za izložbu pristupit će se uređenju čime će zb Zemunik postati bogatija za dva zrakoplovna eksponata, a kojih je vrlo malo sačuvano na prostoru Republike Hrvatske.

Započetom akcijom uređenja obogaćuje se ponuda sadržaja koje vojarna prezentira javnosti i posjetiteljima, a spremnost u uređenju Thundetrjeta i Dakote već su iskazali brojni zrakoplovni entuzijasti i zaljubljenici u zrakoplovstvo.

Do sada je u prostorima vojarne izloženo 7 primjera starih aviona i helikoptera, a s novim postavom vojarna Zemunik dobiva nove atraktivne eksponate i jedinstvenu izložbenu galeriju na otvorenom.

Avion Thunderjet na polje za izložbu prevežen je helikopterom Mi-8 MTV, a prvi put će se javnosti prezentirati na predstojećem Danu otvorenih vrata, što će se održati u vojarni Zemunik, u subotu, 22. ožujka 2014.



Vijesti