Izaslanstvo Armije Makedonije u posjetu ZzP-u

U radnom posjetu Zapovjedništvu za potporu (ZzP) od 18. do 21. travnja 2011. godine boravilo je izaslanstvo Glavnog stožera Armije Makedonije, na čelu sa  savjetnikom za logistiku Direktora u Glavnom stožeru Armije Republike Makedonije brigadirom Kirom Ristovskim.


Radni posjet pripadnika GS Armije Makedonije ZzP-u održava se u sklopu bilateralne suradnje Oružanih snaga RH i Makedonije s ciljem razmjene iskustava iz područja logistike, a poglavito održavanja, čuvanja i skladištenja ubojita sredstva (UbS).

Središnji dio aktivnosti proveden je u Središtu za obuku i doktrinu logistike u kojemu se trenutno provodi Specijalistička izobrazba časnika raketnih sustava (pirotehničara) i Specijalistička izobrazba pirotehničara tehničke službe na kojoj sudjeluju i pripadnici Armije Makedonije.

U sklopu radnog posjeta Središtu za obuku i doktrinu logistike i Zapovjedništvu Zapovjedništva za potporu, makedonsku delegaciju primili su i načelnik Uprave za logistiku general bojnik Josip Stojković, te načelnik Službe za razvoj, opremanje i modernizaciju Ministarstva obrane  brigadni general Milan Knežević.Vijesti