Zbrinjavanje hitnih stanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti

U Središtu za obuku i doktrinu logistike u Požegi, od 5. do 8. veljače 2013. godine proveden je tečaj "Zbrinjavanje hitnih stanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti".

Na tečaju su sudjelovala 23 medicinska djelatnika Oružanih snaga RH, liječnici i medicinski tehničari koji će u slijedećoj obuci biti predavači i instruktori. Cilj tečaja je održavanje medicinskih vještina, stjecanje dodatnih vještina u pružanju zdravstvene zaštite pripadnicima OSRH, osposobljavanje za pružanje temeljnih i naprednih metoda održavanja života u prehospitim uvjetima te razvoj naprednih tečajeva. Tečaj boduju liječnička i sestrinska komora.

"Posebna korist provedbe ovog tečaja je jednoznačan pristup i ažuriranje pri uvođenju najnovijih smjernica u algoritmima postupaka prehospitalnog zbrinjavanja. S tim ciljem uspostavljena je i direktna suradnja s Hrvatskim zavodom za hitnu medicinu koji je i odgovoran za izdavanje novih smjernica. Za istaknuti je sudjelovanje dr. Branke Tomljenovć, zamjenice ravnatelja tog zavoda, u statusu instruktora gosta", izjavio je voditelj tečaja bojnik Berislav Dalic.



Vijesti