Pomoćnica glavnog tajnika NATO-a u posjeti hrvatskom kampu "Cobra"

Pripadnike 20. hrvatskog kontingenta u hrvatskom kampu "Cobra", Warehouse u misiji ISAF, posjetila je ambasadorica Kolinda Grabar Kitarović, pomoćnica glavnoga tajnika NATO-a za javnu diplomaciju u sklopu svog posjeta Islamskoj Republici Afganistan.

Ambasadoricu je dočekao zapovjednik 20. HRVCON-a, brigadir Željko Dadić, zajedno sa zamjenikom Regionalnog zapovjedništva Capital, zapovjednicima nacionalnih kontingenata i predstavnicima Portugala, Njemačke, Francuske, Madžarske, Turske i Bugarske.

U svom obraćanju nazočnima ambasadorica Kolinda Grabar Kitarović istaknula je kako je iznimno ponosna na pripadnike OS RH u operaciji ISAF koji za obavljanje svojih zadaća dobivaju samo riječi pohvale te naglasila kako su profesionalnost, stručnost i pristupačnost odlike koje su kod hrvatskih vojnika prepoznate kako od strane NATO saveza, tako i od strane afganistanskih snaga sigurnosti i lokalnog stanovništva.

Brigadir Dadić tom je prigodom zahvalio suradnicima na uspješnoj suradnji u proteklih pet mjeseci rada i boravka u kampu Warehouse budući da se zapovjedništvo 20. HRVCON ISAF premješta u kamp Mike Spann u blizini grada Mazar-E-Sharifa na sjeveru Afganistana.

Prigodom posjete ambasadorice Grabar Kitarović hrvatskom kontingentu, pripadnicima koji prvi puta sudjeluju u operaciji ISAF dodijeljene su NATO medalje.



Vijesti