Završila specijalistička obuka 2. naraštaja raketnih tehničara

U požeškom Središtu za obuku i doktrinu logistike Zapovjedništva za potporu danas je 5. srpnja 2013. godine završena specijalistička obuka 2. naraštaja kandidata za stjecanje vojno stručne specijalnosti raketnih tehničara za rakete i raketne sustave.

Obuku, koja je započela 28. siječnja uspješno je završilo 6 pripadnika OS RH, a voditelj obuke bio je bojnik Željko Košta.

Teoretski dio proveden je u Središtu za obuku i doktrinu logistike, a praktične vježbe provedene su u Remontnom zavodu Zagreb, VSK UbS-a „Hrvatski Ždral“ Doljani i skladištu zrakoplovnog UbS-a u Zrakoplovnoj bazi Pleso.

Radi se o obuci kojom polaznici završavaju prvu fazu potrebnu za osposobljavanje polaznika za obnašanje dužnosti na ustrojbenim mjestima raketni tehničar za rakete i raketne sustave. Završetkom ove obuke, polaznici su osposobljeni za provedbu 1. i 2. stupnja održavanja (preventivno održavanje i specijalistički nadzorno tehnički pregled) perspektivnih raketnih sustava uz obavezu stažiranja uz stručno vođenje i nadziranje od strane časnika i raketnih tehničara koji imaju dugogodišnje iskustvo i posjeduju certifikat za samostalni rad, Nakon toga polaznici pred stručnim povjerenstvom polažu stručni ispit i dodjeljuje im se certifikat za samostalni rad.  

Na kraju obuke Načelnik odjela za potporu SzoiDL-a pukovnik Vilko Pavelić uručio je šestorici polaznika potvrde o završenoj specijalističkoj obuci, te im zaželio mnogo uspjeha u budućem radu i daljnjem usavršavanju.



Vijesti