Održana Glavna planska konferencija za vježbu „UDAR 14“

Na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj od 30. lipnja do 4. srpnja 2014., održana je Glavna planska konferencija za taktičku vježbu s bojevim gađanjem i vježbu na zemljištu „UDAR 14“.


Konferenciju je otvorio načelnik stožera i zamjenik zapovjednika gardijske motorizirane brigade brigadir Tihomir Kundid, ujedno i direktor vježbe, koji je sudionike vježbe upoznao s planovima i aktivnostima za provedbu vježbe.


Na vježbi "Udar 14", koja će se održati od 22. rujna do 3. listopada 2014., na vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ Slunj, uz pripadnike HKoV-a i HRZ i PZO-a, sudjelovat će i pripadnici US Air Forcea.


Prvi dio vježbe bit će usmjeren na prikaz uvježbanosti i osposobljenosti postrojbi u brzoj i učinkovitoj pripremi, te provedbi borbenih djelovanja kroz usklađeno međurodovsko i intergransko djelovanje.
U drugom dijelu vježbe provest će se ocjenjivanje Bojne grupe mehaniziranog pješaštva te satnije Vojne policije i multifunkcionalnog NBKO voda. U sklopu drugog dijela vježbe, provest će se i funkcionalno ispitivanje novih komponenti sustava „MILES“



Vijesti