Državno natjecanje hrvatske vatrogasne mladeži

Izaslanik Predsjednika RH i vrhovnog zapovjednika OS RH brigadni general Miroslav Kovač, načelnik stožera HRZ-a i PZO-a, sudjelovao je u subotu, 28. lipnja 2014., u Čakovcu na svečanosti zatvaranja 11. državnog natjecanja hrvatske vatrogasne mladeži.

 Na natjecanju su sudjelovali predstavnici županijskih i lokalnih vatrogasnih društava u više disciplina i kategorija, a organizator natjecanja je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Čestitajući pobjedničkim ekipama i sudionicima natjecanja, general Kovač je kazao kako je to natjecanje važan dio sveukupnih aktivnosti koje hrvatska vatrogasna zajednica ostvaruje na području prevencije i protupožarne zaštite u RH. „Svjedoci smo kako posebno u ljetnim mjesecima zemaljske i zračne protupožarne snage ulažu iznimne napore u suzbijanju požara na našoj obali, kao i na cijelom teritoriju RH. Kako bi u protupožarnoj zaštiti bili što bolji i učinkovitiji, uz tehnički opremljenost važna je i obučenost vatrogasaca. Stoga mi je posebno drago svjedočiti susretu i natjecanju vatrogasne mladeži koja je aktivno uključena u rad svojih vatrogasnih društava“, istaknuo je Kovač te se zahvalio organizatorima i voditeljima na kvalitetnoj pripremi i provedbi natjecanja, koje pomaže da se vatrogastvo razvija i među mlađom generacijom. Natjecanja pridonose i razvoju svijesti o potrebi zaštite prirodnih i materijalnih dobara, a pojedinci i timovi svojim uvježbavanjem podižu kvalitetu i raznovrsnost u provedbi vatrogasne djelatnosti. 

Na svečanosti zatvaranja nacionalnog natjecanja vatrogasne mladeži nazočio je i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader te predstavnici međimurske lokalne zajednice, kao i vatrogasnih postrojbi iz cijele Hrvatske.

 



Vijesti