General Lovrić u posjetu OS Sultanata Oman

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić s izaslanstvom boravi od 21. do 24. lipnja 2014. u službenom posjetu Oružanim snagama Sultanata Oman.

Prvog dana posjeta general Lovrić u pratnji izaslanstva susreo se s načelnikom Glavnog stožera OS Sultanata Oman general pukovnikom Ahmedom Bin Harithom Al-Nabhanijem i ministrom zaduženim za poslove obrane Nj. E. Sayyidom Badrom Bin Saud Al-Busaidijem te zapovjednikom omanskog ratnog zrakoplovstva general bojnikom Mattarom Bin Ali Al-Obaidanijem.

Tijekom razgovora razmatrana su područja i pitanja moguće bilateralne  suradnje. Posebno je na svim razinama istaknuta fleksibilnost Oružanih snaga RH te spremnost da se u vrlo kratko vrijeme prilagode nastavni planovi i programi. Naglašeno je zadovoljstvo dosadašnjim tijekom letačke obuke omanskih pilota, koja traje od ožujka do prosinca 2014. godine.

Izaslanstvo OS RH tijekom boravka u Omanu posjetilo je oklopnu brigadu Oružanih snaga i Središte za borbenu obuku te Nacionalni koledž obrane Sultanata Oman, gdje su se upoznali s njihovom najvišom razinom vojne izobrazbe, kao i pomorsku bazu Said Bin Sultan. General Lovrić susreo se sa zapovjednicima omanske Ratne mornarice i  pomorske baze, a organiziran je i obilazak Mornaričke akademije te poliklinike i barokomore, kao i infrastrukture za održavanje brodova i drugih plovila.



Vijesti