Nato medalje za pripadnike 22. HRVCON-a ISAF

U kampu Marmal, pokraj grada Mazar-e Sharifa na sjeveru Afganistana, u petak 28. veljače 2014. godine održana je svečanost podjele NATO medalja (MEDAL PARADE) pripadnicima 22. hrvatskog kontingenta za sudjelovanje u operaciji ISAF, te uručenje Multiple Tour Certifikata i pohvala zapovjednika 22. HRVCON-a ISAF, brigadira Joze Matkovića Ceremoniji dodjele NATO medalja i certifikata, uz zapovjednika 22. HRVCON-a ISAF, prisustvovali su i visoki vojni predstavnici ispred ISAF Regionalnog zapovjedništva Sjever, zamjenik zapovjednika RC North brigadni general Craig Timberlake, zapovjednik kampa Marmal, brigadni general Olaf von Roeder te predstavnici partnerskih zemalja iz RC-North.

U svojem obraćanju zapovjednik 22. HRVCON-a ISAF,  naglasio je da je hrvatski kontingent dao značajan doprinos u uspostavljanju sigurnosti u Afganistanu, pomoći u izgradnji institucija afganistanskih snaga sigurnosti na svim razinama  i u potpori afganistanskom narodu, za koju su hrvatski pripadnici bili više puta pohvaljeni.

Brigadir Matković je istaknuo da zasluge za uspjeh imaju i pripadnici prošlih kontingenata u operaciji ISAF. Zahvalio je i svim pripadnicima 22. HRVCON-a ISAF na uspješnom doprinosu u vođenju operacije ISAF jer se kroz uspješno sudjelovanje u ovoj misiji promovira sposobnost Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Na kraju svečanosti brigadni general Timberlake prigodno se obratio pripadnicima 22. hrvatskog kontingenta te im je zahvalio što su uz odricanje od života u Domovini dali velik doprinos u zajedničkom cilju misije ISAF – stabilnosti, izgradnji povjerenja te pomoći afganistanskom narodu.

Posebno je zahvalio obiteljima pripadnika 22. HRVCON-a ISAF koje su podržale svoje najmilije daleko u svijetu te ih čekaju da se uskoro vrate kućama.



Vijesti