Ministar obrane Vukelić u posjetu Gradu Samoboru

Ministar obrane Branko Vukelić i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Božidar Pankretić posjetili su danas u utorak 19.listopada 2010 u Samoboru prostor bivše vojarne "Taborec", koja je temeljem odluke Povjerenstva za upravljanje državnom imovinom dana na upravljanje Gradu Samoboru.

Na konferenciji za novinare nakon obilaska vojarne "Taborec" koju je već napustila Hrvatska vojska, samoborski gradonačelnik Krešimir Beljak rekao je kako je riječ o objektu sa desetak zgrada, a prostire se na oko 16 hektara.
U taj objekt preselit će se samoborska Gradska uprava, koja je sada smještena u samoborskoj povijesnoj jezgri, što će omogućiti razvoj turizma i ugostiteljstva u Samoboru. Gradonačelnik je najavio da će već iduće godine u prostoru bivše vojarne "Taborec" biti preseljena i samoborska Policijska postaja a uredit će se i okolne prometnice u skladu s gradskim prometnicama.

Ministar obrane Vukelić čestitao je samoborskoj gradskoj vlasti na dobro osmišljenom projektu prenamjene bivše vojarne, ocjenivši da je to jedinstven primjer kako se gradska uprava u potpunosti seli na novu lokaciju te da će tu nastati nova gradska četvrt.
Podsjetio je na politiku hrvatske Vlade da se tzv. neperspektivni objekti Oružanih snaga RH daju na korist građana ili gospodarstva, kako ne bi zjapili prazni.
Naglasio je kako i Ministarstvo obrane od toga ima veliku korist, jer se ti do sada prazni objekti predaju na korist građana pa ih više nije potrebno čuvati i plaćati komunalije.

Potpredsjednik Vlade ministar Pankretić rekao je kako se neki projekti za vojarnu "Taborec" odnose i na županijsku razinu te će se za njih tražiti financijska pomoć kroz fondove EU.
Zahvalio je ministru obrane Vukeliću, podsjetivši kako je i središte Ministarstva regionalnog razvoja nedavno preseljeno u bivše sjedište MORH-a na Krešimirovom trgu.
I ministar Pankretić je podržao planove da se neperspektivni vojni objekti predaju lokalnoj samoupravi i gospodarstvu, a mnogi od tih objekata su i u Zagrebačkoj županiji.Vijesti