General Lovrić održao predavanje na Fakultetu političkih znanosti

"Regionalna obrambena suradnja" tema je predavanja koje je 21. siječnja 2013. godine održao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske studentima Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.


General Lovrić u svojem predavanju dao je pregled područja i oblika regionalne suradnje naglašavajući višeregionalni položaj Republike Hrvatske i kompleksnost mulitilateralne i bilateralne suradnje sa zemljama iz okruženje koje pripadaju različitim vojno-političkim savezima i inicijativama.

Uz detaljan pregled regionalnih inicijativa u kojima sudjeluje Republika Hrvatske i Oružane snage Republike Hrvatske, general Lovrić studentima je izložio sudjelovanje OS RH u zajedničkim aktivnostima kao što je zajednička obuka, vojne vježbe te zajedničko sudjelovanje u međunarodnim operacijama potpore miru.

Sudjelujući u brojnim regionalnim inicijativama i aktivnostima Republika Hrvatska jača stabilnost, sigurnost i povjerenje u regiji. Istodobno, OS RH i sudjelovanjem u regionalnoj suradnji podupiru realizaciju ciljeva snaga te razvoj i održavanje potrebitih sposobnosti. Regionalna suradnja u kojoj sudjeluju i OS RH jača odnose s glavnim strateškim saveznicima i partnerima, a istodobno se promiče i podupire puna integracija u NATO i EU.





Vijesti