Primopredaja dužnosti Načelnika Operativnog središta HRZ i PZO

U Zapovjedništvu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, danas 21. prosinca izvršena je primopredaja dužnosti načelnika Operativnog središta HRZ i PZO između brigadira Miroslava Tisanića i pukovnika Nedeljka Zmajića. Primopredaji dužnosti nazočili su načelnici Odjela HRZ i PZO te zapovjednik brigadni general Dražen Ščuri.


Dosadašnji načelnik Operativnog središta HRZ i PZO brigadir Miroslav Tisanić, nakon obnašanja niza odgovornih dužnosti u 35 godina časne i uzorne službe, odlazi u zasluženu mirovinu. Za svoj rad je višestruko odlikovan, pohvaljivan i nagrađivan.

Ovom prigodom, brigadir Tisanić zahvalio je svima na korektnoj suradnji, posebno ističući kako mu je bila čast i zadovoljstvo profesionalnu karijeru završiti u HRZ i PZO. Najviše od svega ga se dojmio dostojanstven završetak djelatne vojne službe, gdje je naglasio kako bi to morala biti norma za sve pripadnike OS RH koji odlaze u zasluženu mirovinu.

Na njegovo mjesto dolazi pukovnik Nedeljko Zmajić, dosadašnji načelnik Odjela za obuku i doktrinu u Zapovjedništvu HRZ i PZO-a. Pukovnik Zmajić je pilot transportnih helikoptera. Pripadnik je OS RH od 1991. godine, a u dosadašnjoj karijeri je obnašao niz odgovornih dužnosti od gardista do zapovjednika zrakoplovne baze. Za svoj rad je, također više puta odlikovan, pohvaljivan i nagrađivan.



Vijesti